• -€ 23,81

Grondverf muur - Sikkens - Alpha Primer

De matglanzende grondverf Alpha Primer van het merk Sikkens is uitermate geschikt om te gebruiken op de muur. Zo biedt deze Alpha Primer van Sikkens een uitstekende hechting op onbehandelde ondergronden, is het uitermate goed dekkend, isoleert het lichte vervuiling van vochtvlekken en nicotine en vermindert het de zuiging van de ondergrond.

 

Doorlink advertentie link naar deverfzaak.nl

 

Bestellen

 

Alpha Primer
€ 63,49
€ 39,68 € 23,81 korting
Inclusief belasting

Extra info over de grondverf - Sikkens - Alpha Primer

 

Sikkens Alpha Primer is een matglanzende muurprimer voor binnen. Deze grondverf op waterbasis heeft enkele belangrijke eigenschappen waarmee jij als professional of doe-het-zelver uit de voeten kan. Zo biedt deze Alpha Primer van Sikkens een uitstekende hechting op onbehandelde ondergronden, is het uitermate goed dekkend, isoleert het lichte vervuiling van vochtvlekken en nicotine en vermindert het de zuiging van de ondergrond. Daarnaast is het zeer gemakkelijk te verwerken en te overschilderen met alle Sikkens Alpha binnenmuurverven. 

 

De Sikkens Alpha Primer is geschikt voor:

 

het voorbehandelen van onbehandelde ondergronden om een goede hechting, inzuiging en dekkracht te verkrijgen, zodat het afgewerkt kan worden met een Alpha binnenmuurverf. Geschikte ondergronden zijn steenachtige ondergronden zoals beton, pleisterwerk, gipskartonplaten, metsel- en schuurwerk. 

 

Dekking en droging

 

Met één liter van deze Sikkens grondverf dek je naar schatting 10 a 12 m². Hierbij is wel uitgegaan van een gladde ondergrond, terwijl het daarnaast belangrijk is om te vermelden dat de applicatiemethode en de ruwheid en structuur van de ondergrond het rendement kunnen beïnvloeden. Bij droging bij een temperatuur van 20°C is de muur stofdroog na 1 uur. Muurverf aanbrengen? Wacht ten minste 6 uur voordat je een laag op de muur brengt. Maak daarom ook een realistische planning zodat je niet voor onverwachte verrassingen staat. Aanbrengen van deze muurprimer kan met een roller, kwast en zelfs airless. 

 

Veelgestelde vragen over Sikkens Alpha Primer

 

Voordat je te werk gaat met deze grondverf voor steenachtige ondergronden kan het zijn dat je een aantal vragen hebt. Om alvast wat vragen te tackelen beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen.

 

Is de Sikkens Alpha Primer geschikt voor binnen?

Deze verf van Sikkens is enkel geschikt voor binnengebruik. Buiten verven met dit product wordt afgeraden.

 

Voor welke ondergronden kan ik deze Alpha Primer van Sikkens gebruiken?

Dit product is vooral geschikt voor steenachtige ondergronden zoals beton, stucwerk en gips. Ook te gebruiken voor het voorbehandelen van onbehandelde ondergronden. 

 

Hoeveel lagen moet ik aanbrengen van dit product?

Voor een grondverf zoals deze is één laag voldoende. Overschilder het daarna met een muurverf voor binnen, bij voorkeur een uit de Sikkens Alpha lijn. 

 

Wat is de droogtijd van deze Sikkens grondverf?

Deze verf is stofdroog na circa 1 uur en is weer te overschilderen na ongeveer 6 uur. Respecteer deze droogtijden en houd ook rekening dat deze tijden niet vaststaan. De werkelijke droogtijd is afhankelijk van omstandigheden zoals het weer. 

 

Welke kwast/roller is geschikt voor dit product?

Doorgaans raden we voor deze grondverf een watergedragen kwast of roller aan. Goede opties zijn de Anza Micmex en de Copenhagen Pro Flex Patentpuntkwast.

 

Is de Sikkens Alpha Primer overschilderbaar?

Jazeker, en sterker nog: het is zelfs nodig. Dit product is namelijk een basislaag en dient nog overschildert te worden met een binnenmuurverf. 

 

Wat dek je met één liter Sikkens Alpha Primer?

Met één liter van dit product dek je naar schatting 10 tot 12 m². Dit is wel afhankelijk van de structuur en zuiging van de ondergrond. Voor een vijf liter emmer Sikkens Alpha Primer dek je bijvoorbeeld 50 tot 60 m². 

Alpha Primer